Az Európaiak figyelmesen és kritikusan ábrázolja kontinensünket és lakóit Írországtól Oroszországig, Ciprustól az Északi-fokig. Per Nyholm újságíró és Carsten Ingemann fotós két éven át, több mint 100 000 kilométert megtéve járták Európát, és keresték az európaiság lényegét.
Frances Irvine, a középosztálybeli angol úrilány egyetlen fillér nélkül marad apja hirtelen halála után, és kénytelen választani: vagy rosszindulatú nagynénje házába költözik dadának,
vagy elfogadja az ellenszenves fiatal orvos, a Fokföldön dolgozó Edwin Matthews házassági ajánlatát. A kétségbeesett lány végül úgy dönt, férjhez megy, s követi a férfit Dél-Afrikába.
Az erdei óvodásokkal mindig történik valami érdekes - Gida Gedeon rosszalkodik, új sünilány érkezik a csoportba, az óvó néni beteg lesz, a kis állatok izgalmas nyaraláson vesznek részt. Kepes Ágnes meséi a négy-hat éves korosztály életének történéseit, örömeit és bánatait ültetik az erdei állatok világába. A rövid, kedves meséket Oszter Alexandra bájos illusztrációi teszik teljessé.
A világhírű tréner, Monty Roberts ebben a könyvében vallott először életéről és munkájáról. Tizenhárom éves korában heteket töltött egyedül a nevadai fennsíkon, hogy megfigyelje a vadon élő musztángokat. Amit ekkor tanult meg a lovak kommunikációjáról, örökre megváltoztatta az életét.
Forradalmian új, humánus munkamódszere meggyőző bizonyítéka annak, hogy ember és állat között lehetséges az erőszakmentes együttműködés és párbeszéd.
Isolte és Viola ikrek. Gyermekkorukban elválaszthatatlanok voltak, felnőttként mégis nagyon különböznek egymástól: Isolte sikeres újságíró egy divatmagazinnál, Londonban él, a barátja fotós; Viola pedig eltökélt boldogtalanságában az egész életét beárnyékoló táplálkozási zavarral küzd.
Mágikus tájak, vadregényes gyermekkori kalandok és egy szörnyűség, amely fokozatosan lopózik elő a múlt árnyai közül. Az Ikrek részben szerelmi történet, részben lélektani feszültséggel teli krimi.
"Szeretnék friss, kreatív irányt mutatni a főzésben, felfedve azt a sémát, amely sok közkedvelt ételt jellemez. Mire is gondolok? Paradicsom, avokádó és mozzarella; Szent Jakab-kagyló, bacon és zöldborsópüré; rebarbara, morzsa és sodó... Jól működő kombinációk, ugye? Talán nem is újdonság ez a megállapítás, hiszen nem titok, hogy a három bűvös szám, és ezeknek a fogásoknak mindegyike egyszerűen annyi, mint három jó dolog a tányéron. Három jó dolog ihletett elrendezése ki nem hunyó fénnyel képes elárasztani a legszerényebb alapanyagokat is, s a konyhaművészet magasabb szintjére emeli őket, hogy együtt valami olyat alkossanak, ami nagyszerűbb, mint a részek összessége." (a Szerző)
"A szó, "szerelem" a világ minden táján ugyanazt jelenti, bár ahogy nincs két ugyanolyan ember a földön, úgy a kapcsolatok, s így a szerelmek is mások-mások. Magyarországon a szerelmet az áldással is azonosítják, és úgy vettem észre, hogy az itt élők nem félnek kimutatni és ünnepelni ezt a csodálatos érzést. Ez is inspirál, amikor menyasszonyi ruhákat tervezek. Én így tudom kifejezni azt az érzést, ahogy én szeretek.
Az elmúlt évtizedben ezernél is több esküvői ruhát varrtam. Volt olyan időszak, amikor a hét minden napjára jutott egy menyasszony. Amikor a lányok megérkeznek hozzám ötletekkel, képekkel, elképzelésekkel, még minden kavarog bennük. Ám hiába tetszik nekik sokféle stílus, egy ruhának csak egy alja és egy teteje van, a végén úgyis dönteniük kell.
Amit a szőlőről és a borról tudni érdemes Szerzõ: Papirusz 2013. december 2. 13:01
Salvador Dalí, a híres spanyol festő azt mondta egyszer: "Már nem bort iszik, aki élvezni tudja azt, hanem titkokat."
Ez a könyv elsősorban arra vállalkozik, hogy a szőlő- és borkultúrával kapcsolatos általános és korszerű ismeretek mellett kitekintést adjon a világba, mert a jelenlegi helyzet és a várható trend ismeretében jelölhetjük csak meg saját feladatainkat. Szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani azokra is, akik most fedezik föl a maguk számára a bort. Minél szélesebb bázisa van egy társadalomban a borkultúrának, annál sikeresebb az ágazat létezése és fejlődése. Ezért a szakirodalom sem fordulhat csak a szakemberekhez, hanem az a feladata, hogy közérthető stílusban minél több embert lásson el korszerű, hasznos tudással, áttekintő képességgel, mert végső soron így lehet a legeredményesebben harcolni a patópáloskodás, az ostoba mítoszok, makacs előítéletek, a bezárkózás és a háryjánoskodás ellen.
A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 2013-ban huszonegyedik alkalommal írta ki az immár nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát. A GDF SUEZ - Az Év Természetfotósa 2013 pályázatra beérkezett csaknem négyezer pályamű minden eddiginél magasabb színvonala újfent bizonyította, hogy a magyar profi és amatőr természetfotósok a világ élvonalába tartoznak. Mi sem példázza ezt jobban, mint azok az újszerű, előzmény nélküli képek, amelyek újra és újra meghökkentenek, elvarázsolnak bennünket fotográfusokat és természetszerető, fotózást kedvelő nézőket.
Rendhagyó receptgyűjtemény Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek konyháiból Szerzõ: Papirusz 2013. október 10. 13:41
Dr. Simon Tamás dandártábornok és amatőr szakácsművész nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összegyűjtse Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek jellegzetes ételreceptjeit, hogy aztán egy közös íztúrára invitálja olvasóit a jászkun kulinária világába.
A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben.
"Szenzációs fényképek, nagyszerű térképek és hiteles tartalom."
(San Francisco Chronicle)
A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasókkal a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben.
A történelmi és természeti kincsek tárháza Szerzõ: Papirusz 2013. június 4. 08:42
A történelmi Magyarország északi területe, a ma Szlovákiához tartozó Felvidék rendkívül gazdag történelmi és természeti kincsekben, igazi turistaparadicsom. A látnivalók szinte kimeríthetetlen tárháza vonzotta ide a neves pécsi szerzőpárost, Fucskár Ágnest és Fucskár József Attilát, akik csodás fotóikkal egészen élővé varázsolják számunkra ezt a változatos vidéket. Barangoljunk együtt az Alacsony-Tátra erdeiben, gyönyörködjünk Krasznahorka, Dévény vagy Bolondóc büszke várában, merüljünk el Kassa és Lőcse kulturális kincseinek csodálatában! Irány a Felvidék!
Európa legkiválóbb kerékpáros kaptatói Szerzõ: Papirusz 2013. február 18. 15:23
A Hegynek fel naprakész, átfogó és stílusos tiszteletadás a kerékpározás szent helyeinek számító dombok és hegyek előtt. A könyv lapjain Európa 50 legendás emelkedője sorakozik - a sportolói hősiesség és a természet csodáinak zarándokhelyei, amelyek felkereséséről a kerékpáros sportolók és a rajongók egyaránt álmodoznak.
Hiába tartott a náci korszak mindössze tizenkét évig, a német történelem megítélését mégis döntő módon fogja befolyásolni még a jövőben is. A hitleri Németország a terror, a népirtás és a világháború forrásává vált. A Harmadik Birodalommal összefüggő sok kérdés maradt máig lezáratlanul. Guido Knopp ezekkel a titkokkal foglalkozik könyvében: olyan tényekkel, amelyeknek akkor nem volt szabad napvilágra kerülniük, vagy amelyekre csak napjainkban derült fény, mint például Adolf Hitler erősen elkendőzött családi viszonyai, anyagi háttere (hová tűnt a hatalmas vagyona?), vagy kapcsolata a nőkkel. De ilyen titok hordozója a legendás Erwin Rommel is, valóban nagy hadvezér volt a "sivatagi róka"? És tudunk-e már mindent a Reichsführer SS Himmler kóros rögeszméiről? Vagy Albert Speerről, "a jó náci"-ról, főként az újonnan kiderült csalásai fényében? Hogy mégse lett volna annyira ártatlan?
Antonio Carluccio és Gennaro Contaldo több mint 30 éve hagyták hátra hazájukat, Olaszországot, hogy új életet kezdjenek Nagy-Britanniában, ahol idővel összeismerkedtek, együtt dolgoztak, és az olasz konyha elismert szakértőivé váltak. Ebben a kihagyhatatlan könyvben - melyben a tévésorozatukban bemutatott receptek szerepelnek - a két régi barát szülőföldjén indul varázslatos útra, hogy újra megtalálják kulináris örökségüket, felfedezzék a múlt és a jelen hagyományait, és bemutassák az olasz gasztronómia valódi arcát.
Móricz Zsigmond naplóinak második része az 1926 és 1929 közötti időszakot öleli fel. E naplókra is, mint ahogyan az előzőekre, a töredékesség a jellemző 1928-ig. A kötet különböző forrásokból, a Petőfi Irodalmi Múzeumban és magángyűjteményekben található feljegyzésekből, levelekből, füzet- és könyvrészekből áll. A kezdéssel és befejezéssel megformált 1929-ben írt naplókönyv jóvoltából először találkozhatunk kész szerzői kézirattal.